Projecte Vertical – Quina Gràcia, Gràcia!

Un any més, els alumnes de l’escola Sant Josep, des dels més petits als més grans, han participat en un Projecte Vertical molt engrescador. Enguany, el projecte es diu “Quina Gràcia, Gràcia”.

Durant tota una setmana, del 19 al 23 de febrer, els alumnes dels diferents cursos (Infantil, Primària i l’ ESO) han dut a terme activitats, tallers, sortides, xerrades i més, amb l’objectiu de conèixer millor la història i la cultura del barri de Gràcia.

La Vila de Gràcia és un dels barris amb més carisma de la ciutat de Barcelona. Conserva encara el seus carrers petits i estrets, de nucli rural, articulats entorn dels torrents que travessaven la zona, i els seus habitants proclamen orgullosos la seva pertinença a Gràcia i l’esperit gracienc, que cada estiu es revifa a les festes més populars de Barcelona.

Considerem que és un luxe que la nostra escola pertanyi, des de fa 144 anys, a aquesta vila tan especial. Per aquest motiu, hem volgut investigar, estudiar, indagar i conèixer en detall tot el que el barri té per oferir: la seva història, les seves tradicions, les seves festes, fires i festivals, les seves places, les seves associacions, la seva música i, fins i tot, els seus “fills i filles il·lustres” com Pompeu Fabra, Montserrat Caballé, Joaquim Blume, o “El Pescaílla”.

L’escola s’ha engalanat des de la porteria fins les aules i els passadissos. Simulant la Festa Major del barri, cada curs en assemblea, ha triat el tema per guarnir la classe. D’aquesta manera, hem convertit les aules en els carrers de Gràcia fent servir materials reciclats tal com fan les Associacions de veïns quan preparen els guarniments de la festa Major.

Durant aquesta setmana, els alumnes han treballat el concepte d’escala a partir del mapa del barri a Matemàtiques, les façanes Modernistes a Plàstica i la Rumba Catalana a Música. Però, el més interessant han estat les diverses sortides on han pogut descobrir el refugi antiaeri de la plaça del Diamant, l’Alzina Centenària (segon arbre més antic de la ciutat de Barcelona) i els diferents recorreguts per entendre els orígens i l’actualitat del barri.

I no podia faltar un taller de Sardanes, conèixer la festa de Sant Medir, l’actuació del grup de Rumba Catalana “Arrels de Gràcia” i una celebració final al pati on tothom ha pogut gaudir de diferents jocs tradicionals i populars.

COL•LEGI SANT JOSEP GRÀCIA

On estem?

Al cor de la Vila de Gràcia.
Més de 140 anys al servei del barri.

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

6 + 4 =