Actualitat - “Sant Josep, una escola més sostenible i shhh” - 29/09/2017

Sostenibilitat, col·legi Sant Josep Gràcia

Benvinguts al curs 2017-18, el tercer del nostre projecte triennal.

 

El primer curs vam iniciar, molt motivats, el projecte amb l’objectiu de reduir la contaminació acústica del nostre centre; vam preguntar als nostres alumnes quins espais pensaven que eren més sorollosos, vam prendre mesures i, sobretot, vam intentar conscienciar–los parlant de les conseqüències d’estar exposats a sorolls elevats.

 

El segon curs vam passar a l’acció, treballant el concepte “reverberació”, els materials que augmenten el soroll i investigant quins els redueixen. A les assemblees vam decidir les actuacions a dur a terme. La més important ha estat la reforma integral de la cuina i el menjador escolar amb materials fonoabsorbents.

També un grup d’alumnes de secundària va participar en el “Mapa del soroll de Barcelona” fent un estudi i prenent registres del nostre entorn més proper.

 

Aquest curs és el del tancament del projecte: tornarem a prendre mesures per avaluar les millores en la reducció de la contaminació acústica. També els alumnes faran una autoavaluació de la motivació, implicació, coneixement... del projecte.

 

No obstant, les nostres accions tenen previst també:

 

● Treballar amb els alumnes les tres R: Reciclar, Reutilitzar i Reduir.

● Celebrar el Dia sense cotxes i el Dia Internacional de Conscienciació del Soroll amb diferents activitats.

● Salut : l’esmorzar saludable i equilibrat, the fruit’s day, foment de l’esport...

● Recollida de piles, taps...

● Gaudir treballant els horts ecològics

 

La Comissió Escola+Sostenible vol agrair la col·laboració de tota la comunitat educativa i us anima a continuar participant.

 

Sostenibilitat shhh, col·legi Sant Josep Gràcia