Actualitat - Convivències ESO - 27/12/2016

Convivències ESO, Col·legi Sant Josep Gràcia

1r ESO

El dimecres 7 de desembre, vam anar de convivències amb 2n d’ESO, a Martí Codolar. La jornada va començar amb l’explicació del que faríem durant el dia i de quin era l’objectiu: passar un dia junts i conèixer-nos una mica més a nosaltres mateixos i als altres. Vam fer diferents dinàmiques: Reflexionar sobre el valor de les persones, que per molt rics que siguin o molt famosos, passat un temps, ningú se’n recorda d’ells. En canvi, les persones que sempre han estat al nostre costat o que ens han ajudat no les oblidem mai.  Una altra dinàmica per coneix-se’ns més va ser triar individualment d’una llista d’adjectius 5 qualitats i 5 defectes nostres, posar-ho en comú amb els nostres amics per comprovar si ells ens veuen de la mateixa manera. I després ho vam voler fer amb tot el grup, tothom va trobar moltes qualitats en cadascú de nosaltres. Es va quedar alguna activitat per fer com la de l’autoretrat però la vam acabar a tutoria. 
Entre mig anàvem fent dinàmiques més lúdiques i de treball i col·laboració en equip, activitats amb globus, amb papers de diari, amb pals de fusta i anelles... Vam dinar tots junts i després una estona de jocs amb pilota, vam fer la valoració i avaluació del dia.

Visiteu el Blog de 1rEls alumnes de 2n juntament amb els seus companys de 1r van gaudir d'una jornada de convivència  amb activitats lúdiques que els van ajudar a aprofundir en el seu coneixement propi.

Fotos Visita

3r ESO va visitar la Fundació Arrels on va conèixer la realitat de les persones que viuen al carrer, les diferents campanyes i ajudes que la fundació té per aconseguir la inserció d'aquest col·lectiu. Amb una petita aportació de claus els alumnes de 3r van col·laborar a la campanya cap persona sense CLAU, destinada a promoure les vivendes socials i la dignitat de les persones.

Fotos Visita

Els alumnes de 4t d’ESO varen visitar la Fundació Migra Studium , un centre social promogut per la Companyia de Jesús a Catalunya, que treballa per la dignitat i els drets de les persones migrades més vulnerables des de l'acollida, la formació i la denúncia política.

Nois i noies van treballar diferents tallers  amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el fet religiós i percebre estereotips i prejudicis present en la nostra societat.

Fotos visita