Actualitat - Dia Escolar de la Noviolència i la Pau - 02/02/2016

Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. Col·legi Sant Josep Gràcia

Com a escola solidària i compromesa amb els valors humans universals, volem reflexionar sobre la necessitat de valorar els ideals de justícia, igualtat, solidaritat i pau entre tots els éssers humans.

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau   (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau és el punt de partida d'una sèrie d'activitats per apropar al nostre alumnat a la realitat del món actual.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència  i la Pau és millor que la guerra".

Al nostre col·legi aquesta realitat de concòrdia i solidaritat s'ha fet present a les taules rodones que alumnes de 5è, 6è de Primària i 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO han participat compartint experiències amb:

ANNA PRIETO formadora de la Fundació Formació i Treball que va parlar sobre la inclusió social a través de l’acompanyament.
SALAMA, va viure en un camp de refugiats saharaui va explicar la seva experiència.
DAVID  ÀLVAREZ, sacerdot que va viure un voluntariat a Xile.
LAIA BORRÀS, professora de l’escola que ha viscut un voluntariat a Perú. 

Vivències que van fer néixer l'espurna de l'esperança en molts de nosaltres.

Per acabar la jornada un clàssic de la nostra escola Pa amb xocolata una aportació voluntària al projecte PROKARDE d'aquest any.

Una jornada magnífica gràcies a tots, podeu gaudir de les imatges.