Actualitat - Senderisme Montserrat, ESO - 09/12/2015

Montserrat, Col·legi Sant Josep Gràcia

Fa uns 50 milions d’anys, on hi ha ara la Depressió Central, existia un gran golf marí d’aigües no gaire fondes on desguassaven rius que aportaven grans quantitats de còdols. Fa uns 10 milions, grans cataclismes geològics van provocar que el relleu anés emergint del fons del mar. Segons el Virolai "amb serra d'or, els angelets serraren eixos turons...", però la versió científica assenyala que foren els vents, les pluges i les glaçades els agents que varen anar modelant l’espectacular escenografia de l’actual Massís de Montserrat.

Els alumnes d’ESO han conegut els orígens, aspectes de la flora i fauna, de la cultura i espiritualitat del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Però allò que més els ha motivat ha estat fer a peu la ruta que va del poblet de Collbató fins al cim de Sant Jeroni, passant per l’ermita de Sant Joan i el posterior descens al Monestir. Van poder veure in situ allò que havien après a l’aula i, especialment, van gaudir d’una jornada esportiva i de convivència, on l’esforç i la superació foren valors viscuts amb entusiasme.

A partir de les moltes imatges que van capturar durant la sortida, cada grup presenta el seu particular reportatge, una proposta creativa i suggerent que ens convida a recórrer novament el camí.