Celebrant Sant Jordi i els Jocs Florals a l’escola

La festa dels Jocs Florals és la festa de la poesia, un certamen que premia composicions poètiques.

Van néixer a Tolosa de Llenguadoc, al segle XIV, quan la llengua d’oc era, per excel·lència, la llengua de la poesia.

A causa de les bones relacions entre les terres occitanes i Catalunya, Barcelona va seguir l’exemple de Tolosa i, ja a l’Edat Mitjana, va tenir també els seus Jocs Florals, el 1393, que se celebraren fins al segle XV.

Al segle XIX, durant la Renaixença, els Jocs foren reinstaurats després de tres segles de Decadència, durant els quals no hi havia hagut cap mena de manifestació literària. Gràcies a la recuperació de la Festa es va revalorar la llengua com a vehicle de cultura. Des d’aleshores, a Catalunya o a l’exili, no han deixat de celebrar-se.

L’escola organitza anualment uns Jocs Florals. L’entrega de premis es fa sempre el dia de Sant Jordi. Els Jocs es fan amb la idea de fomentar entre els alumnes l’estima per la llengua i la capacitat d’expressió literària.

Avui, han participat alumnes de Primària i Secundària, amb alguns alumnes de 4t d’ESO al capdavant que ens han fet una petita introducció històrica del que signifiquen els Jocs Florals i la Diada de Sant Jordi a Catalunya. Una festa de la cultura i de l’amor.

COL•LEGI SANT JOSEP GRÀCIA

On estem?

Al cor de la Vila de Gràcia.
Més de 140 anys al servei del barri.

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

15 + 1 =