Apropar l’actualitat a l’aula: L’erupció i la creació del volcà
Fernando Boillos profesor del Colegio Sant Josep CM

És important acostar l’actualitat a les aules? És clar que sí. Per aquest motiu, Fernando Boillos (@FernandoBoillos), professor del Col·legi Sant Josep CM (Carmelites Missioneres, Barcelona) intenta explicar-li al seu alumnat què passa amb el volcà de La Palma.

L’imparable desenvolupament de les TIC, així com la presència dels mitjans de comunicació a la nostra societat i les noves polítiques educatives són factors que han convertit el terme de la competència mediàtica en focus d’interès d’investigacions, però la veritat és que moltes vegades s’oblida l’educació crítica a les aules.

És curiós que en un món on les aules s’omplen de nadius digitals sigui tan difícil desenvolupar activitats o experiències on les TIC i les TAC es tractin d’una manera crítica i plena, passant a ser quelcom que es dóna per suposat o es tracta de manera transversal.

Arran del paradigma anterior sorgeix la necessitat de treballar a l’aula sobre un projecte educatiu que incorpori el desenvolupament de la competència mediàtica dins de l’educació formal a primària utilitzant esdeveniments de l’actualitat per treballar els continguts i les competències que regeixen els currículums educatius.

COL•LEGI SANT JOSEP GRÀCIA

On estem?

Al cor de la Vila de Gràcia.
Més de 140 anys al servei del barri.

Un centre immers en la realitat social i cultural de Catalunya, on respectem totes les ideologies i creences, promovem la relació amb el nostre entorn i afavorim la participació de les famílies.

formulari

de contacte

LOPD

4 + 8 =