Col•legi Sant Josep Gràcia

ambients

D’APRENENTATGE

QUÈ SÓN?

  • Els ambients d’aprenentatge són espais creats i dissenyats pels mestres.

  • Els propis ambients fan d’agents educadors i connecten amb els interessos i les inquietuds dels infants.

  • Permeten construir els seus propis aprenentatges a partir del joc, l’experimentació, la relació i comunicació amb els altres.

COM ENS ORGANITZEM?

  • A cada ambient hi ha una mestra acompanyant.

  • Els ambients els fem 2 tardes a la setmana: dilluns i dimecres.

  • A cada ambient hi haurà 12-13 nens i nenes

  • Ells són els qui trien on volen anar el mateix dia al matí. A cada classe hi ha una graella amb els símbols dels ambients i posen la seva fotografia o el seu nom. Quan arriben a la tarda van a l’aula on els hi toca anar, cadascuna d’elles identificada amb un distintiu a la porta. Els infants durant tot el curs passen per cada ambient.

LET'S BE CREATIVE

Un espai on manipular, sentir, imaginar, gaudir, expressar, crear,… mitjançant una gran varietat de materials, tècniques, destreses, habilitats… on desenvolupar les seves capacitats expressives, representatives i artístiques.

SCIENCE AND GARDEN

L´espai proposa despertar la curiositat dels infants d’una manera propera i engrescadora per contribuir al seu aprenentatge, gràcies a l’hort i la ciència. Manipular, tocar, olorar, mirar, provar, fer-se preguntes, reflexionar i tenir ganes de saber-ne més i no conformar-se amb el que veuen.

MUSICLAB

A l’espai MusicLab l’alumnat gaudeix de diferents propostes relacionades amb la música, on l’experimentació i el divertiment a través d’aplicacions i altres elements musicals són els principals protagonistes.

MUSIC AND MOVEMENT

La música i el moviment forma part de la vida de les persones des del naixement, ja que desenvolupa la percepció auditiva, la manera de comunicar-se, de socialitzar-se, de fer servir la seva imaginació i desenvolupar la seva creativitat i la capacitat d’expressió.

CREACCIÓ

A l’espai CreAcció, els infants tenen l’oportunitat d’expressar-se de diferents maneres: amb el moviment, a través del joc simbòlic, amb l’expressió corporal o creant els seus propis jocs espontanis.

Les disfresses i els complements els permet posar-se a la pell de diferents personatges i interpretar-los. En ocasions el fan individualment i d’altres en grup.

EMOCIONA'T

A l’espai EMOCIONA’T, treballem l’autoconeixement i gestió de les emocions, coneixement del seu propi cos (amb el moviment i amb l’expressió corporal), autonomia personal i social, relacions afectives i comunicatives. També té una part molt important el llenguatge i la comunicació.

formulari

de contacte

LOPD

10 + 10 =